Mile

Mile: Jobbar på att hålla den svenska Metal traditionen vid liv. Det svenska bandet Mile dök upp på scenen för inte så länge sedan med ett nytt sound som mixar Heavy Metal och hårdrock, kombinerat med tunga riff och melodier.

Bandes bildades 2012 av de tidigare medlemmarna i Cabinett - Marcus ”Masken” Karlsson (sång), Fredrik Palm (gitarr) and Marcus ”Folke”(bas). Bandets line-up blev komplett med trummisen Dennis Kjellgren och gitarristen David ”Dave” Wallberg. Det nya projektet döptes till Mile.

 

”Jag har fått frågan om namnet har något att göra med Kreator, men även om vi gillar soundet från den tyska legenden så finns det inget samband. Det handlar inte om honom. Det är ett lätt namn att lägga på minnet; vi sitter inte fast i något fack och det representerar den väg vår musik kan ta dig, förklarar bandets sångare Masken. Innan de dök upp på scenen stannade bandet i replokalen där de skrev musik och repade i ett helt år. ”Vi var medvetna om att den omedelbarhet som finns nu för tiden och den stora mängd band som dyker upp dagligen kräver att kvaliteten i muskíken måste komma först."

Mile har spelat på festivaler där giganter som Twisted Sister och Europe har deltagit, och har supportat bland andra Implode, Ammotrack och Mean Streak. 2015 ersatte Niklas ”Nike” Tidaholm en av bandets grundare, basisten Marcus Folke. I december samma år släpptes debutalbumet ”Lost” som sedan dess har streamats över en miljon gånger.Med hjälp av videon för ”Dressed in Black” har de hållit namnet aktuellt medan de jobbar på sitt andra album.

  • White Spotify Icon
  • Facebook Clean

© 2019 King2Music