top of page

Video: Special message from Corrosive Sweden Blood and Panic release in Japan.

Corrosive Sweden_3_1000x1000.jpg
Corrosive sweden singel 1.2018.jpg

Corrosive Sweden bildades 1997 och har sedan dess etablerat sig som ett hårt arbetande band och blivit ett välkänt namn inom metal, med bokningar på klubbar och festivaler. Bandet har öppnat för större band som The Hellacopters, Amaranthe, Engel, Dead By April, Corroded och bjöds också in av Backyard Babies som special guests på scen för ett gig.

 

Corrosive Sweden har nyligen släppt sitt nya album Blood And Panic. Inspelningen har pågått under några år och har mestadels utförts av bandmedlemmarna själva i deras egen studio Dark City Sounds. ”Albumet är verkligen genomarbetat och är en ren reflektion av våra egna liv. Det är det bästa vi skapat hittills”, säger bandet i en intervju.

 

Soundet har beskrivits som en hybrid av trash metal och melodiös metal. De fem bandmedlemmarna har fem vitt skilda bakgrunder när det gäller deras musikaliska influenser som sträcker sig från klassisk hårdrock, trash, punk, powermetal till ny metal. Detta gör Corrosive Sweden’s sound helt unikt, men den uppmärksamme lyssnaren kan samtidigt identifiera fragment från deras influenser

  • White Spotify Icon
  • Facebook Clean
Album Artwork. 2019.jpeg
Artwork singel2.2019.jpeg

Corrosive Sweden

bottom of page